De Sterrenreis

Wat is de Sterrenreis?
Een ‘reis naar de ster in jezelf’… een creatieve en talentgerichte ontdekkingsreis, waarbij kinderen op zoek gaan naar vragen als:
– wie ben ik
– wat kan ik
– wat wil ik

De ‘Sterrenreis’ is gebaseerd op het boek ‘de Sterrenplukmachine’ (www.desterrenplukmachine.nl). Onderweg leren de kinderen veel over zichzelf en ontdekken ze wat hun dromen en wensen zijn. Ik wijs af en toe de weg, nodig uit om eigen keuzes te maken en hierop te vertrouwen, ga met de kinderen naar buiten en ontdek wat de talenten van de kinderen zijn. Ook krijgen de kinderen onder andere ‘sterrenkunde-les’, bespreken we de sterrenbeelden, leren ze van alles over de vier elementen, zijn we veel buiten, ontdekken we de kracht van edelstenen en luisteren we naar wat muziek en natuur je kan vertellen en verduidelijken, om uiteindelijk jezelf te vinden, zodat je kan en mag stralen als een ster!

Je gaat met maximaal 8 kinderen samen op ‘Sterrenreis’. We komen zeven keer, wekelijks twee uur samen. Elk moment is anders. We gaan dromen, durven, doen, denken, creëren, praten, lachen, oefenen en ‘zijn’. Zijn wie je wil zijn, zijn wie je bent.

Ouderavond
Vooraf is er een ouderavond, waar ik de ouders een beetje mee op reis neem. De ouders krijgen uitleg, mogen zichzelf, net als hun kinderen, ook verwonderen, maken mooie persoonlijke opdrachten voor henzelf en hun kind, leren elkaar kennen en mogen op deze manier ontdekken wie de reisgenootjes van hun kinderen worden.

Boek en werkboek
Bij de ‘Sterrenreis’ hoort het boek ‘De Sterrenplukmachine’. Dit boek krijgen de kinderen bij aanvang van de ‘Sterrenreis’ en hieruit mogen ouders en kinderen samen lezen en over in gesprek gaan. Tijdens de ‘Sterrenreis’ werken de kinderen in hun ‘Sterren-werkboek’ aan mooie opdrachten die ze soms alleen of soms samen met hun ouders maken.  In dit werkboek kunnen de kinderen ook alles wat ze onderweg beleven, zien, maken, leren en belangrijk vinden, beschrijven, tekenen en bewaren.

Volwassenen
Ook voor volwassenen is er een Sterrenreis!
Zou je graag willen groeien in bewustwording?
Op zoek willen gaan naar je wensen en dromen?
Verlang je ernaar om keuzes te durven maken die je dichter bij jezelf brengen?
Voel jij je thuis in de natuur en ben je nieuwsgierig wat de natuur jou kan vertellen en verduidelijken om jezelf te (her)ontdekken?
Ga dan mee op Sterrenreis en ervaar deze reis als een uniek kado aan jezelf in een veilige en liefdevolle omgeving.
De Sterrenreis voor volwassenen geef ik samen met mijn collega Tineke Louwhoff.

Wanneer?
De data van de eerstvolgende Sterrenreis voor kinderen van 8 t/m 12 jaar:
Ouderavond op donderdag 19 maart 2020 van 20.00 tot 21.00 uur
Sterrenreis op woensdag 25 maart, 1, 8, 15, 22 april, 13 en 20 mei 2020 van 14.30 tot 16.30 uur.

De data van de eerstvolgende Sterrenreis voor volwassenen:
Sterrenreis op woensdag 3, 10, 17, en 24 juni 2020 van 19.00 tot 22.00 uur.

Investering en inschrijven
In een complete Sterrenreis voor kinderen investeer je 225 euro
In een complete Sterrenreis voor volwassenen investeer je 275 euro
Inschrijven kan door een mail te sturen naar twinkel@praktijktwinkel.nl waarna een aanbetaling van 50 euro zal worden gevraagd

Reis je mee naar de ster in jezelf?